Tony Belpaeme

Home » Human-Robot Interaction » Summer job on social engineering in robots

Summer job on social engineering in robots

[ENGLISH VERSION BELOW]

Voor het geval nog iemand op zoek is naar een ietwat bijzondere vakantiebezigheid:

We zoeken iemand die ons kan helpen met een experiment rond “social engineering” met robots, dit in het kader van een studie rond het hacken van robots en de mogelijke negatieve gevolgen. Je specifieke taak bestaat uit het implementeren van het experiment op de robot. Hiervoor gebruiken we een Pepper-robot (van Softbank Robotics) die geprogrammeerd wordt in Python en/of Choregraphe (een visuele programmeertaal, gericht op mensen die weinig van programmeren afweten) die via de NaoQi API interfacet met de robot.

We zoeken iemand met een achtergrond in computerwetenschappen, informatica of elektronica, ervaring met Python wordt op prijs gesteld. Je hoeft niet student te zijn aan de UGent, maar het mag wel.

We willen je graag aan de slag in augustus 2019, maar de werkuren zijn flexibel. De werkplek zal voornamelijk het Artificial Intelligence en Robotics lab zijn van IDLab (8ste verdieping van het iGent-gebouw op het Technologiepark, aka Campus Ardoyen), maar je kan eventueel ook op afstand werken, en we willen je er ook graag bij als we een experiment op locatie doen.

Betaling is tegen standaardtarief voor jobstudenten aan de UGent (€ 14,99 per uur), hierbij komen nog vergoedingen voor verplaatsingen.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, neem dan contact op met Tony Belpaeme (tony.belpaeme@ugent.be)


We are looking for a summer placement student to help program social robots. We are setting up a study in “social hacking” using robots and need help programming the robot and running studies. You will be tasked with programming a Pepper robot using Python or Choregraphe, and NaoQi.

We are looking for someone with a CS or electronics profile, who can be available in August 2019. You will mainly work at the AI and Robotics lab of IDLab at the University of Gent (located at the Technologiepark), but can also work from home and will be expected to support field trials.

Remuneration is based on standard tariffs of Ghent University (14.99€/h), excluding travel reimbursement.

For more information or to apply, please contact Tony Belpaeme (tony.belpaeme@ugent.be).

 

%d bloggers like this: